Sekt Pálffy

Na vrchole druhého milénia uzrel svetlo sveta sekt nesúci honosné meno šľachtického rodu Pálffyovcov. K slávnostnému krstu nového slovenského sektu došlo na hrade Červený kameň v roku 1999.
Dôstojná púť tohto penivého moku trvá už dve desaťročia. Za toto obdobie sa Sekt Pálffy stal na Slovensku najpredávanejším šumivým vínom, vyrábaným klasickou francúzskou metódou.
Šumivé víno vyrobené druhotným kvasením prírodného vína vo fľašiach, v ktorých sa aj finalizuje, sa označuje ako Méthode classique. Pre výrobu tohto „slovenského šampanského“ pestujeme hrozno v identických zemepisných šírkach, ako sa nachádza lokalita Champagne.
Klasický spôsob výroby sektu je náročný a prácny. Jeho princíp sa od 17. storočia viac-menej nezmenil. Sekt dlhodobo leží na kvasničnej biomase a táto symbióza mu predurčuje jedinečné senzorické vlastnosti. Je to skutočná klasika – vrchol pyramídy fenoménu víno.