Predstavenie značky Sekt Pálffy

Na vrchole druhého milénia uzrel svetlo sveta sekt nesúci honosné meno šľachtického rodu Pálffyovcov. K slávnostnému krstu nového slovenského sektu došlo v roku 1999 na hrade Červený kameň, ktorý bol sídlom tohto významného rodu. Vyobrazenie grófa Mikuláša Pálffyho (nar. 1552) je zároveň odkazom na aktívnu rolu tohto aristokrata v rozvoji vinohradníctva na našom území. Ako významný bojovník proti Osmanom dodával slovenské víno dokonca aj cisárskemu vojsku.

Dôstojná púť Sektu Pálffy trvá už viac než dve desaťročia.

Za toto obdobie sa stal na Slovensku najpredávanejším šumivým vínom, vyrábaným klasickou francúzskou metódou. V zahraničí získal punc kvality a rešpekt vďaka víťazstvám v celosvetovo najvýznamnejších súťažiach. Sekt Pálffy je jediným slovenským vínom, ktoré v konkurencii vín z francúzskeho regiónu Champagne obdržalo zlatú medailu na súťaži Effervescents du Monde, organizovanej vo francúzskom Dijon. Jeho výnimočnosť pravidelne potvrdzuje zaradenie medzi 100 najlepších slovenských vín v rámci Národného salónu vín Slovenskej republiky.

Šumivé víno vyrobené druhotným kvasením prírodného vína vo fľašiach, v ktorých sa aj finalizuje, sa označuje ako méthode classique. Pre výrobu Sektu Pálffy pestujeme hrozno v zemepisných šírkach, ktoré sú identické s lokalitou Champagne. Klasický spôsob výroby sektu je náročný na ručnú prácu. Jeho princíp sa od 17. storočia prakticky nezmenil. Sekt dlhodobo leží na kvasničnej biomase a táto symbióza mu predurčuje jedinečné senzorické vlastnosti. Každá fľaša tohto penivého moku dozrieva v našej sektárni minimálne 12 mesiacov. Aj preto je to skutočná klasika – „créme de la créme“ fenoménu víno.